Bananowe pancakes
Są tacy co lubią śniadania na słono i są tacy, którzy wyznają tą idee bo przeczytali artykuł o śniadaniach białkowo-tłuszczowych i wmuszają na siłę kiełbaskę z jajem, choć ślinka im cieknie na widok placuszków.

Ja uważam, że powinniśmy jeść to na co mamy ochotę. Dlaczego?
bo jedząc coś ideologicznie nie będziemy usatysfakcjonowani posiłkiem
bo po śniadaniu bez węglowodanów możesz mieć jeszcze większą ochotę na słodkie
nasza ochota na dany produkt może być potrzebą składnika, którego nam brakuje np. mając ochotę na banana możemy chcieć zaspokoić potrzebę na potas
warto czasem dobrać śniadanie do dalszej części dnia. Jeżeli zaczynamy dzień aktywnie, warto by śniadanie zawierało węglowodany
jedzmy to co mamy w kuchni! Jeżeli widzisz, że dojrzewają Ci banany i zostało niewiele czasu zanim się zepsują - wykorzystaj je!
Dlatego m.in. dzisiaj u nas bananowe pancakes!

Ja dodaje odrobinę cukru waniliwego z naturalną wanilią :) ostrożnie przy zakupach cukru waniliNowego w marketach. To sztuczny aromat udający zapach wanilii, przeczytajcie dokładanie poniższe tytuły:

Przygotowanie:
Na jedną porcję:
1 banan
1 jajko
1 łyżka mąki żytniej typ 2000
odrobina prawdziwego cukru z wanilią
cynamon
olej do posmarowania patelni
łyżeczka miodu (opcjonalnie)
owoce
garstka orzechów
Przepis:
Banana zblenduj z jajkiem. Dodaj mąkę, cynamon i cukier z wanilią - wymieszaj łyżką.
Patelnię nagrzej i nasmaruj olejem kokosowym.
Smaż placuszki.
Jabłko pokrój w plastry.
Układaj placuszki i plastry jabłek na zakładkę.
Na wierzch ułóż garstkę orzechów, borówek i polej łyżeczką miodu.
Makroskładniki i kalorie:
553 KCAL
13,4 Białka
19,4 Tłuszcze
86,7 Węglowodanów